Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Leśniak w Strzyżowie należy
do jednych z największych prywatnych zakładów masarskich w Polsce południowo-wschodniej.
Od ponad 12 lat produkuje swoje wyroby w oparciu o dawne, często kilkudziesięcioletnie
receptury i przepisy. Skuteczne połączenie nowoczesnej technologii z tradycją
udaje się tylko najlepszym. Przygotowane tu wyroby poszukiwane są przez
smakoszy i cieszą się niesłabnącą renomą wśród coraz szerszej rzeszy Klientów.
Produkowane szynki, balerony, kiełbasy i inne wyroby poza walorami smakowymi
cenione są ponadto za jakość i trwałość, które zawdzięczają przede wszystkim
procesom moczenia, peklowania oraz tradycyjnemu wędzeniu drzewem. Własna
ubojnia, laboratorium, służba weterynaryjna pozwalają prowadzić produkcję
w oparciu o najlepszy i najzdrowszy żywiec.
Za wysoką jakość swoich wyrobów zakład otrzymał tytuł POLSKI PRODUCENT
ŻYWNOŚCI 2002 za wyprodukowanie „Szynki wiejskiej strzyżowskiej”. Wyrób
ten ponownie został wyróżniony w 2003 r. tytułem AGROPOLSKA 2003. Ponadto
zakład corocznie od 2001 r. otrzymuje Certyfikat „Przedsiębiorstwo Fair
Play”.
Właściciel w swej działalności nie zapomina o potrzebach innych, rozumie
sens charytatywnych działań i wsparcia dla potrzebujących. Obecnie zakład
kończy proces dostosowania swej działalności do standardów UE.
|